grad 
Naslov
Podnaslov
Naslov
Podnaslov
 • Najave
 • Obavještenja
 • Odluka o glasackim mjestima za Referendum
 • Humanitarna orgnizacija „Norveška narodna pomoć“ vrši aktivnosti deminiranja na području MZ Stanovi

  Obavještavamo javnost da Humanitarna orgnizacija „Norveška narodna pomoć“ vrši aktivnosti deminiranja u 2016. godini, na području MZ Stanovi u saradnji sa Odjeljenjem za civilnu zaštitu grada Doboj, te prateći listu prioriteta projekata za deminiranje u 2016. godini.

  Projektni zadatak broj: ID-51494, lokacija Stanovi - 13 TAP.

  Površina 32.947,05 m2, metodom rada „čišćenje“

  Zadatak otvoren 30.08.2016.godine, a radovi su u toku.

  Grad Doboj ovom prilikom apeluje na mještane Stanova i okolnih mjesta da izbjegavaju lokacije na kojima se sumnja na prisustvo mina i eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata, jer predstavljaju stalnu pretnju, te je potrebno poštovati sljedeće upute:

  Prije odlaska u nepoznato područje obavezno se upoznajte sa minskom situacijom u nadležnoj civilnoj zaštiti!

  Minske oznake predstavljaju rizične površine!

  Ne ulazite u minski obilježena i zabranjena područja!

  Ne uništavajte minske oznake!

  Nikada ne podižite nepozate i sumnjive predmete sa zemlje!

  U slučaju pronalaska sumnjivog eksplozivnog sredstva odmah o tome obavjestite policiju!

 • Obavjest o javnom uvidu 16.09.2016

 • Plan obuke biračkih odbora (2)
 • Plan obuke biračkih odbora
next
prev
 • Oglasna Tabla
next
prev

U Doboju i ove godine obilježen „Dan bez automobila“

20160922 172931 CustomU četvrtak 22. septembra 2016 godine, povodom Evropske nedjelje mobilnosti, Grad Doboj je i ove godine obilježio Međunarodni dan automobila uz učešće učenika osnovnih škola i djece iz vrtića„Majke Jugovića“, a organizatori manifestacije pod nazivom „Dan bez automobila“ su Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, Odjeljenje za evropske integracije i energetsko ekološku efikasnost i Turistička organizacija grada Doboja.

Read more...

Potpisani ugovori sa boračkim kategorijama o otkupu stanova

20160920 120139 CustomGradska uprava Doboj kontinuirano radi na pomoći porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, u tom cilju je i donesena skupštinska odluka kojom se ovoj kategoriji stanovništva omogućava da u svoje vlasništvo prevedu stanove koji su im dati na korištenje.

Read more...

Saborni spomen-hram rođenja Presvete Bogorodice proslavio krsnu slavu – Malu Gospojinu

20160921 114820 CustomU srijedu 21. septembra 2016. godine, više hiljada vjernika učestvovalo je u proslavi krsne slave Sabornog spomen-hrama rođenja Presvete Bogorodice, a Arhijerejsko namjesništvo dobojsko organizovalo je tim povodom litiju ulicama grada.

Read more...

Učešće Gradske uprave u projektu EDWARD

U srijedu 21. septembra 2016. godine obilježava se „Evropski dan bez poginulih“ – Projekat (EDWARD), koji provodi Agencija za bezbjednost saobraćaja.

Read more...

Isplata pomoći porodicama sa troje i više djece

20160920 090203 RichtoneHDR CustomGradska uprava Doboj nastavlja sa programom kontinuirane pomoći višečlanim porodicama sa troje i više djece po odlukama Skupštine grada. Danas, 20. septembra 2016. godine, pomoć je uplaćena za još trideset porodica.

Read more...

Ambasador Skalnik otvorio dječije igralište

201609Ambasador Republike Češke u Bosni i Hercegovini Jakub Skalník boravio je u ponedjeljak, 19.09.2016. godine, u Doboju. Ambasadora su dočekali zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić ispred Gradske uprave i Maja Mišić u ime Lokalne akcione grupe regije Doboj.

Read more...

Top