grad 
Naslov
Podnaslov
Naslov
Podnaslov
 • Najave
 • Obavještenja
 • Obavještenje Odjeljenja za Civilnu Zaštitu

  U cilju informisanja građana o vrstama upozoravanja na eventualne opasnosti,

 • Odluka o glasackim mjestima za Referendum
 • Humanitarna orgnizacija „Norveška narodna pomoć“ vrši aktivnosti deminiranja na području MZ Stanovi

  Obavještavamo javnost da Humanitarna orgnizacija „Norveška narodna pomoć“ vrši aktivnosti deminiranja u 2016. godini, na području MZ Stanovi u saradnji sa Odjeljenjem za civilnu zaštitu grada Doboj, te prateći listu prioriteta projekata za deminiranje u 2016. godini.

  Projektni zadatak broj: ID-51494, lokacija Stanovi - 13 TAP.

  Površina 32.947,05 m2, metodom rada „čišćenje“

  Zadatak otvoren 30.08.2016.godine, a radovi su u toku.

  Grad Doboj ovom prilikom apeluje na mještane Stanova i okolnih mjesta da izbjegavaju lokacije na kojima se sumnja na prisustvo mina i eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata, jer predstavljaju stalnu pretnju, te je potrebno poštovati sljedeće upute:

  Prije odlaska u nepoznato područje obavezno se upoznajte sa minskom situacijom u nadležnoj civilnoj zaštiti!

  Minske oznake predstavljaju rizične površine!

  Ne ulazite u minski obilježena i zabranjena područja!

  Ne uništavajte minske oznake!

  Nikada ne podižite nepozate i sumnjive predmete sa zemlje!

  U slučaju pronalaska sumnjivog eksplozivnog sredstva odmah o tome obavjestite policiju!

 • Obavjest o javnom uvidu 16.09.2016

 • Plan obuke biračkih odbora (2)
next
prev
 • Oglasna Tabla
next
prev

Održan sastanak i radionica na temu jačanje lokalnih razvojnih partnerstava

image601 V CustomU petak 21. 10. 2016. UNDP je organizovao sastanak i radionicu povodom pokrenutih aktivnosti na revitalizaciji i uspostavljanju lokalnih razvojnih partnerstava u skolpu realizacije LIR projekta. Predstavnici UNDP-a sa sa konsultantskom kućom „Revicon“ prisustvovali su sastanku u prostorijama gradske uprave Doboj sa predstavnicima Gradskog razvojnog tima i Odsjeka za strateško planiranje i upravljanje razvojem.

Read more...

Rekonstrukcija ulice Nikole Tesle završena prije vremena

000001 CustomUtorak, 11 oktobar. Izvođač radova doo „Rial-Šped“ Doboj Istok, je  okončao radove na rekonstrukciji ulice Nikole Tesle u Doboju gotovo 50 dana prije roka. Preostalo je još da se izvede dio radova na završnom uređenju ulice. Ukupna vrijednost izvedenih  radova je oko 870.000 KM, što je za oko 135.000 KM manje od ugovorene vrijednosti radova.

Read more...

Nastavljena isplata novčane pomoći višečlanim porodicama

20160928 095927 CustomU srijedu, 28. septembra, 2016. godine, Gradonačelnik Doboja Obren Petrović uručio je za 20 porodica sa troje i više djece jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 1.200 KM za 2012. godinu, čime je nastavljen program kontinuirane novčane pomoći višečlanim porodicama.

 

Read more...

Izvršena podjela sredstava za troškove sahrana članovima boračkih kategorija

20160927 100038 CustomU utorak, 27. septembra, 2016. godine,  Gradonačelnik Doboj Obren Petrović sa saradnicima iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Doboja, podjelio je 20 jednokratnih novačnih pomoći za troškove sahrana za borce, porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide za 2013 godinu u iznosu od po 500 KM.

Read more...

U Doboju i ove godine obilježen „Dan bez automobila“

20160922 172931 CustomU četvrtak 22. septembra 2016 godine, povodom Evropske nedjelje mobilnosti, Grad Doboj je i ove godine obilježio Međunarodni dan automobila uz učešće učenika osnovnih škola i djece iz vrtića„Majke Jugovića“, a organizatori manifestacije pod nazivom „Dan bez automobila“ su Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, Odjeljenje za evropske integracije i energetsko ekološku efikasnost i Turistička organizacija grada Doboja.

 

 

Read more...

Potpisani ugovori sa boračkim kategorijama o otkupu stanova

20160920 120139 CustomGradska uprava Doboj kontinuirano radi na pomoći porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, u tom cilju je i donesena skupštinska odluka kojom se ovoj kategoriji stanovništva omogućava da u svoje vlasništvo prevedu stanove koji su im dati na korištenje.

Read more...

Top